Yhteisötyö ja koulutus


Yhteisen pöydän yhteisötyön tavoitteena on ruoka-avun kehittäminen laajan, vantaalaisen ruoka-avun verkostomme kanssa.

Haluamme vähitellen eroon leipäjonoista kohti yhteisöllisempää, monipuolista ja paikallista tapaa jakaa ruoka-apua. Näin ihminen tulee kokonaisvaltaisemmin kohdatuksi.

Yhteisen pöydän ytimessä on ihmisten kokeman yksinäisyyden vähentäminen ja yksilöiden oman toimintakyvyn ja hyvinvoinnin lisääminen. Yhteiselle pöydälle on tärkeää, että verkostomme ei pelkästään jakele ruokakasseja, vaan kohtaa ihmisen ihmisenä sekä auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa. Mikä olisikaan parempi tapa auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa kuin se, että he saavat syödä yhdessä?

Yhteisen pöydän verkoston toiminta ja yhteisöruokailujen järjestäminen perustuu monin tavoin vapaaehtoisten ja työllistettyjen työpanokseen. Vapaaehtoistoiminnan ja paikallisyhteisöjen luomisen tueksi järjestetään vuosittain kaksi Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Yhteisen pöydän osallisuuskoordinaattorin vetämää yhteisörakentajakurssia

Lisäksi järjestetään kerran vuodessa verkostokurssi ajankohtaisten ruoka-avun kentän aiheiden käsittelyyn ja verkostolaisten toisiinsa tutustumiseen. 

Lisäksi Yhteisen pöydän yhteisötyöhön kuuluvat ruoka-avun ja yhteisöllisten ruoka-aputilanteiden kehittäminen sekä monenlainen konsultaatio ja tuki verkostossa.

Tutustu:
Yhteisönrakentajakurssit
Kansalaistoiminnan verkosto

Yhteisörakentajakurssit:

Eeva Lehtineva
Yhteisen pöydän yhteisödiakoni
044 4220 401
etunimi.sukunimim@evl.fi