Yhteisötyö ja koulutus


Yhteisen pöydän kansalaistoiminnan tavoitteena on ruoka-avun kehittäminen laajassa, vantaalaisessa ruoka-avun verkostossamme.

Haluamme vähitellen eroon leipäjonoista kohti yhteisöllisempää ja monipuolista, paikallista tapaa jakaa ruoka-apua. Näin ihminen tulee kokonaisvaltaisemmin kohdatuksi.

Yhteisen pöydän ytimessä on ihmisten kokeman yksinäisyyden vähentäminen ja yksilöiden oman toimintakyvyn ja hyvinvoinnin lisääminen. Yhteiselle pöydälle on tärkeää, että verkostomme ei pelkästään jakele ruokakasseja, vaan kohtaa ihmisen ihmisenä sekä auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa. Mikä olisikaan parempi tapa auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa kuin se, että he saavat syödä yhdessä?

Siksi Yhteisen pöydän verkostossa järjestetään ja luodaan uusia yhteisöruokailuja, joiden yhteyteen voi liittää monenlaista osallisuutta lisäävää toimintaa. Monet Yhteisen pöydän verkostoon kuuluvat tahot kuten seurakunnat ovat jo vuosikymmeniä järjestäneet yhteisruokailuja, joissa ruokaa laitetaan yhdessä vapaaehtoisvoimin.

Yhteisen pöydän verkoston toiminta ja yhteisöruokailujen järjestäminen perustuu monin tavoin vapaaehtoisten ja työllistettyjen työpanokseen. Vapaaehtoistoiminnan ja yhteisöjen luomisen tueksi tullaan vuosittain järjestämään kaksi Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Yhteisen pöydän yhteisödiakonin vetämää yhteisörakentajakurssia.

Yhteisen pöydän kansalaistoimintaan kuuluvat vapaaehtoistoiminnan ja yhteisöruokailujen kehittäminen, yhteisörakentajakurssit ja monenlainen konsultaatio ja tuki verkostossa.

Tutustu:
Yhteisönrakentajakurssit
Kansalaistoiminnan verkosto

Yhteisörakentajakurssit:

Eeva Lehtineva
Yhteisen pöydän yhteisödiakoni
044 4220 401
etunimi.sukunimim@evl.fi