Hävikkiterminaali

Hävikkiterminaali palvelee arkisin klo 8:00 – 14:00 välillä. Noudoista ja lahjoituksista on hyvä sopia etukäteen:

HUOM! POIKKEUKSET AUKIOLOSSA JOULUN AIKAAN!

24.12.2020 - 3.1.2021 terminaali suljettu

6.1.2021 (loppiainen) terminaali suljettu

Asiakaspalvelu: 043 826 6758

Hosantie 2, ovi 5, Koivukylä

Heinäkuussa 2015 toimintansa aloittaneella terminaalilla ruoka-apua jakava yhdistys tai seurakunta voi saada apua hävikkiruoan kuljetuksiin (kylmäautot ja tavallinen pakettiauto).

Tällä hetkellä Yhteinen pöytä noutaa päivittäin ruokahävikkiä noin 25 ruokahävikkiä lahjoittavasta kaupasta kolmesta suuresta kauppaketjusta. Lisäksi saamme ruokahävikkiä elintarviketehtaista ja tukuilta.

Yhteinen pöytä kuljettaa viikossa keskimäärin 20 000 kiloa ruokahävikkiä, josta normaaliaikana hyötyy viikottain vähintään 5 000 - 10 000 vähävaraista vantaalaista.

Yhteisen pöydän hävikkiterminaali ei jaa suoraa ruoka-apua, ruoka-avun jakavat verkostomme ruoka-aputoimijat. Heidän kotisivuilleen pääset tästä linkistä: https://www.yhteinenpoyta.fi/verkosto/

Edellytämme, että Yhteisen pöydän kautta saatu hävikkiruoka ja lahjoitustavara jaettaisiin verkostossa vähävaraisille ja että yhteisöruokailuihin sekä ruokajakoihin voisivat tulla kaikki tarvitsevat. 

Ruoka-apua ei saa myydä eikä hamstrata. Sellainen toiminta vaarantaa lahjoitukset.


Yrityksiltä tullut ruokahävikki lajitellaan ja pakataan verkostoille jaettavaksi Yhteisen pöydän hävikkiterminaalissa.

Kylmätilat siivotaan viikottain ja tilat on elintarvikeviranomaisten tarkastamat. Laatu ja omavalvonta on Yhteiselle pöydälle tärkeää.