Hukaton Vantaa -projekti päättyi, Yhteisen pöydän toiminta jatkuu ennallaan

12.12.2019

Uutisoimme viime viikolla Sitran ja hävikkiruokaa yhteisöllisesti hyödyntävän Yhteisen pöydän päättyneestä Hukaton Vantaa -projektista. Kaksivuotisen projektin päättyminen ei vaikuta Yhteisen pöydän eikä sen hävikkiruokaa jakavan verkoston toimintaan.


Uutinen Hukaton Vantaa -projektin päättymisestä on paikoin tulkittu niin, että Yhteinen pöytä tai hävikkiruuan jakelu olisivat loppumassa. Näin ei missään nimessä ole.


- Kun joku päättyy se ei tarkoita, että kaikki päättyy. Tässä projektissahan Yhteisen pöydän toimintamallia on esitelty muille kunnille, eikä projekti ole vaikuttanut Yhteisen pöydän toimintaan eikä vaikuta sen loppuminenkaan. Joulutauon jälkeen ruokajaot ja yhteisölounaat jatkuvat taas entiseen malliin, vakuuttaa Yhteisen pöydän palveluesimies Hanna Kuisma. 


Hävikkiterminaali on perinteisesti kiinni jouluviikon.


Vantaan kaupungin ja seurakuntayhtymän Yhteinen pöytä verkostoineen kehittää yhteisöllistä ja monipuolista ruoka-aputoimintaa. Vantaalaiseen verkostoon kuuluu noin 35 ruokahävikin lahjoittajaa (kaupat, elintarviketehtaat ja tukut) ja noin 65 vastaanottavaa eli ruoka-apua eri tavoin Vantaalla jakavaa tahoa.


Hukaton Vantaa -projektissa vantaalainen, uraauurtava toiminta ruoka-avun kehittämiseksi mallinnettiin ja levitettiin sovellettavaksi ympäri Suomea. Projektin ansiosta Yhteisen pöydän toimintamallia on ryhdytty soveltamaan eri tavoin 15 alueella eri puolilla Suomea. 


Lue lisää:

Yhteisöllinen ruoka-apumalli laajentunut Vantaalta jo 15 paikkakunnalle

www.yhteinenpoyta.fi

www.hukatonvantaa.fi