Yhteisötyö

Minussa on voimaa rakentamaan yhteisöä -

Ruoka-avusta kansalaistoiminnaksi.

 

Yhteisen pöydän kansalaistoiminnan tavoitteena on ruoka-avun kehittäminen laajassa, vantaalaisessa ruoka-avun verkostossamme. 

Haluamme vähitellen eroon leipäjonoista ja kohti yhteisöllisempää tapaa jakaa ruoka-apu. Näin ihminen tulee kokonaisvaltaisemmin kohdatuksi.

Yhteisen pöydän ytimessä on ihmisten kokeman yksinäisyyden vähentäminen ja yksilöiden oman toimintakyvyn ja hyvinvoinnin lisääminen. Yhteiselle pöydälle on tärkeää, että verkostomme ei pelkästään jakele ruokakasseja. Mikä olisi parempi tapa auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa kuin se, että he saavat syödä yhdessä?

Siksi Yhteisen pöydän verkostossa järjestetään ja luodaan uusia yhteisöruokailuja, joiden yhteyteen voi liittää monenlaista osallisuutta lisäävää toimintaa. Monet Yhteisen pöydän verkostoon kuuluvat tahot kuten seurakunnat ovat jo vuosikymmeniä järjestäneet yhteisruokailuja, joissa ruokaa laitetaan yhdessä vapaaehtoisvoimin.

Yhteisen pöydän verkoston toiminta ja yhteisöruokailujen järjestäminen perustuu monin tavoin vapaaehtoisten ja työllistettyjen työpanokseen. Vapaaehtoistoiminnan ja yhteisöjen luomisen tueksi tullaan vuosittain järjestämään kaksi Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Yhteisen pöydän yhteisödiakonin vetämää yhteisörakentajakurssia.

Yhteisen pöydän kansalaistoimintaan kuuluvat vapaaehtoistoiminnan ja yhteisöruokailujen kehittäminen, yhteisörakentajakurssit ja monenlainen konsultaatio ja tuki verkostossa.

 

Hävikki on vaihtoehto! Se kuuluu kaikille.

 

Eeva Lehtineva

Yhteisen pöydän yhteisödiakoni

044 4220 401

eeva.lehtineva@evl.fi

Eeva Lehtineva