Ruoka-avun kuljetukset

Yhteinen pöytä ei jaa suoraa ruoka-apua, ruoka-avun jakavat verkostomme ruoka-aputoimijat.

Edellytämme, että Yhteisen pöydän kautta saatu hävikkiruoka ja ruoka-apu jaettaisiin verkostossa ainoastaan vähävaraisille ja että ruokajakoihin voisivat tulla kaikki tarvitsevat. 

Ruoka-apua ei saa myydä eikä hamstrata. Sellainen toiminta vaarantaa lahjoitukset.

Yhteinen pöytä kuljettaa viikossa jo noin 35 000 kiloa ruokahävikkiä hyötykäyttöön.

Tästä hyötyvät muutamat tuhannet vähävaraiset vantaalaiset viikossa.

Tällä hetkellä Yhteisen pöydän kaupparingissä on noin 20 ruokahävikkiään lahjoittavaa kauppaa päivässä kolmesta suuresta kauppaketjusta. Lisäksi saamme lahjoitusruokaa useasta elintarviketehtaasta ja usealta tukulta. Määrät vaihtelevat päivittäin eikä kaikkia eriä tiedetä etukäteen. Joitakin eriä saamme viikoittain, joitakin vain pari kertaa vuodessa.

Yhteinen pöytä koostuu verkostosta. Ruoka-apua jakavia ja hävikkiä vastaanottavia tahoja on noin 35. Verkosto on tällä hetkellä maksimilaajuudessaan. Jotkut saavat hävikkiä harvemmin, toiset useammin. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä mm. noin 20 ruoka-apua jakavaa yhdistystä, 7 luterilaista seurakuntaa, 4 kaupungin asukastilaa, pari nuorisotilaa ja pari muuta kirkkokuntaa.

Yhteinen pöytä kuljettaa hävikkiruokaa kaikille vasemmassa valikossa näkyville toimijoille. HUOM! Listaamme verkostoomme kuuluvat ruoka-apua jakavat paikat ja heidän osoitetietonsa, mutta jakojen ja ruokailujen ajankohtia emme pysty päivittämään.

 

Hävikki on vaihtoehto - se kuuluu kaikille!

Ruoka-avusta kansalaistoiminnaksi.