Kansalaistoiminta

Minussa on voimaa rakentamaan yhteisöä -

Ruoka-avusta kansalaistoiminnaksi.

 

Yhteisen pöydän kansalaistoiminnan tavoitteena on ruoka-avun kehittäminen laajassa, vantaalaisessa ruoka-avun verkostossamme. 

Haluamme vähitellen eroon leipäjonoista ja kohti yhteisöllisempää tapaa jakaa ruoka-apu. Näin ihminen tulee kokonaisvaltaisemmin kohdatuksi.

Yhteisen pöydän ytimessä on ihmisten kokeman yksinäisyyden vähentäminen ja yksilöiden oman toimintakyvyn ja hyvinvoinnin lisääminen. Yhteiselle pöydälle on tärkeää, että verkostomme ei pelkästään jakele ruokakasseja. Mikä olisi parempi tapa auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa kuin se, että he saavat syödä yhdessä?

Siksi Yhteisen pöydän verkostossa järjestetään ja luodaan uusia yhteisöruokailuja, joiden yhteyteen voi liittää monenlaista osallisuutta lisäävää toimintaa. Monet Yhteisen pöydän verkostoon kuuluvat tahot kuten seurakunnat ovat jo vuosikymmeniä järjestäneet yhteisruokailuja, joissa ruokaa laitetaan yhdessä vapaaehtoisvoimin.

Yhteisen pöydän verkoston toiminta ja yhteisöruokailujen järjestäminen perustuu monin tavoin vapaaehtoisten ja työllistettyjen työpanokseen. Vapaaehtoistoiminnan ja yhteisöjen luomisen tueksi tullaan vuosittain järjestämään kaksi Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Yhteisen pöydän yhteisödiakonin vetämää yhteisörakentajakurssia.

Yhteisen pöydän kansalaistoimintaan kuuluvat vapaaehtoistoiminnan ja yhteisöruokailujen kehittäminen, yhteisörakentajakurssit ja monenlainen konsultaatio ja tuki verkostossa.

 

Hävikki on vaihtoehto! Se kuuluu kaikille.

 

HALUATKO VAPAAEHTOISEKSI?

Pääset vapaaehtoiseksi Yhteiseen pöytään vapaaehtoistyo.fi -sivuston kautta. Yhteisellä pöydällä on siellä oma, virallinen rekisterinsä.

TAI

ota suoraan yhteyttä Eevaan, joka vastaa Yhteisen pöydän vapaaehtoisista:

Eeva Lehtineva

Yhteisen pöydän yhteisödiakoni

044 4220 401

eeva.lehtineva@evl.fi

 

Voiko toimintaan tulla mukaan kuka vaan?

Kyllä. Aloitushaastattelussa keksitään jokaiselle sopiva tehtävä. Toiminnassa on mukana sekä miehiä että naisia ja se on tunnustuksetonta. 

Kuinka paljon pitää osallistua?

Osallistumisvelvoitetta ei ole. Kukin vapaaehtoinen voi päättää osallistumisensa oman kiinnostuksensa, aikataulunsa ja voimiensa mukaan. Voit osallistua yhteen tai useampaan tapahtumaan tai sitoutua pitemmäksi ajaksi. Toivomme kuitenkin että kerrot avoimesti, mihin voit sitoutua, ja ilmoitat, jos elämäntilanteessasi tai kiinnostuksissasi tapahtuu muutoksia. 

Hävikkiterminaalissa olisi hyödyllistä, jos voisit olla aina täyden päivän (8 h) tai puolikkaan päivän (4 h) kerrallaan, niin keskuksen toiminta on ennakoitavampaa. Muistathan, että kantelu ja nostelu eivät sovi huonoselkäiselle.

Mitä tapahtuu kun ilmoittaudun vapaaehtoistehtävään?

Vapaaehtoisten koordinaattori Eeva Lehtineva ottaa sinuun yhteyttä ja pyytää vapaamuotoiseen haastatteluun. Tapaamisen tarkoituksena on tutustua, kertoa lähemmin tehtävästäsi ja vapaaehtoistoiminnan periaatteista sekä sopia tarvittaessa perehdytyksestä ja koulutuksesta.

Kaikki allekirjoittavat Yhteisen pöydän vapaaehtoistoiminnan sopimuksen, jotta ryhmävakuutus on voimassa ja sovitaan tarvittaessa mm. vaitioloasioista. 

Eeva Lehtineva

diakoni, Yhteinen pöytä

044 4220 401

eeva.lehtineva@evl.fi

Eeva Lehtineva